TAIDOILLA TÖIHIN 2 -hankeTaidoilla töihin 2 on Apuomena ry:n työllistämishanke. Hanke on tarkoitettu kaikenikäisille pitkäaikaistyöttömille ja osatyökykyisille Lohjan, Vihdin, Karkkilan, Siuntion, Inkoon, Raaseporin ja Hangon alueella. Hanketta toteutetaan yhteistyössä Uudenmaan TE-toimiston kanssa.

 

Hankkeen esittelyvideo löytyy alta:


Taidoilla töihin 2 toimii ponnahduslautana työmarkkinoille paluuseen, ammatinvaihtoon ja opiskeluun. Voit myös opinnollistaa ammattiosaamisesi, hankkia osatutkinnon tai suorittaa tutkinnon oppisopimuksella.


Hankkeessa pääset kokeilemaan erilaisia työtehtäviä, jotka tukevat jatkotyöllistymistäsi. Työn ohella saat työhönvalmennusta, jossa selvitetään lähtötilanteesi, tavoitteesi sekä tarvittavat keinot niiden saavuttamiseksi. Työhönvalmentaja auttaa myös esimerkiksi hakemuksien kirjoittamisessa. Työhönvalmennus jatkuu tarvittaessa myös siirtyessäsi avoimille työmarkkinoille.

Hankkeen tarjoamat palvelut

Palkkatuettu työllistyminen:
Palkkatuki on TE-toimiston työnantajalle myöntämä tuki palkkakustannuksiin. Palkkatuki vähentää työnantajan kynnystä uuden työntekijän palkkaamiseen ja helpottaa siten töihin pääsyä. Palkkatuki on harkinnanvarainen ja perustuu TE-toimiston arvioon, kuinka hyvin palkkatuettu työ parantaa työttömän ammatillista osaamista ja edistää työllistymistä.


Työkokeilu:
Työkokeilussa voi selvittää ammatinvalinta- ja uravaihtoehtojaan sekä mahdollisuuksiaan palata työmarkkinoille. Työkokeilun avulla voi kokeilla tiettyä ammattia tai työtehtäviä ja samalla tutustua mahdolliseen tulevaan työnantajaan. Työkokeilun aikana saa samaa etuutta kuin työttömänä, mutta korotusosa ja kulukorvaus ovat mahdolliset.

Oppisopimus:
Oppisopimuksella voi opiskella esimerkiksi merkonomin, kokin tai laitoshuoltajan ammatilliset tutkinnot tai tutkinnon osia. Oppisopimuskoulutus on päätoimista ja pitkälti omatoimista. Oppisopimus suoritetaan määräaikaisessa työsopimuksessa ja työntekijälle maksetaan työ- tai virkaehtosopimuksen mukaista palkkaa.
Opinnot suoritetaan pääosin käytännön työtehtävissä työpaikalla, joita täydennetään teoriaopinnoilla. Opiskelijan aikaisempi osaaminen otetaan huomioon koulutusta suunniteltaessa ja jokaiselle tehdään henkilökohtainen opiskeluohjelma, josta selviää muun muassa opintojen sisältö ja kesto.


Opinnollistaminen:
Opinnollistaminen on työssä hankitun osaamisen tunnistamista ja tunnustamista yhdeksi tai useammaksi tutkinnon osaksi. Opinnollistamisen kautta suoritetut tutkinnon osat käyvät todistuksena ammattiosaamisestasi. Osatutkinto on avuksi työnhaussa sekä koko tutkintoa hankittaessa opiskeluaikaa lyhentävänä suoritteena.

Osaamista tunnistetaan seuraavissa tutkinnon osissa:

Hotelli-,ravintola-ja catering-alan PT

Kokin osaamisala, tarjoilijan osaamisala

Liiketalouden PT, merkonomi

Tutkinnon osat: Asiakaspalvelu, toimistopalvelut, asiakkuuksien hoito, talouspalvelut (ei palkanlaskenta, kirjanpito), myynnin tukipalvelut

 

Yhteistyökumppaneinamme toimivat Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Luksia sekä Kanneljärven opisto.


Edelleensijoittaminen: Edelleensijoittamisessa palkkatuella palkattu työntekijä voidaan niin halutessaan sijoittaa töihin toiseen yritykseen, jolla ei ole mahdollista hankkia työntekijää palkkatuella. Sijoituspaikka on tällöin työnjohdollisessa vastuussa, mutta työnantajavelvoitteet pysyvät edelleensijoittavalla taholla.
Edelleensijoittaminen on sekä yritykselle että työntekijälle riskitön tapa kokeilla soveltuvuutta uutta työntekijää uuteen tehtävään. Samalla työntekijä kartuttaa työkokemustaan ja saa mahdollisuuden näyttää työnantajalle osaamistaan. Tavoitteena on, että työntekijä työllistyisi käyttäjäyritykseen.


Lyhytkoulutukset:
Hankkeeseen työllistyville järjestetään työllistymistä tukevia lyhytkoulutuksia esimerkiksi asiakaspalveluun, tietotekniikan käyttöön ja työnhakudokumentteihin liittyen. Lisäksi on mahdollista osallistua korttikoulutuksiin kuten ensiapu-, hygieniapassi- ja työturvallisuuskoulutuksiin.TAIDOILLA TÖIHIN 2 - HANKKEEN YHTEYSTIEDOT

Gunilla Wikberg - hankevastaava
puh: 044 554 0720
email: gunilla.wikbergapuomena.fi

 

Sari Helle - palveluneuvoja
puh: 045 664 9866
email: sari.helleapuomena.fi


Heli Häyrinen - palveluneuvoja
puh: 045 665 1220
email: heli.hayrinenapuomena.fi

 

Osoite:
Suurlohjankatu 21–23 A
08100 Lohja

Löydät meidät myös Facebookista

Muokattu viimeksi: 9.7.2021 12:54
Sivu
Valikko
Uutiset
Sivu
Valikko
Uutiset

Powered by CMSimple | Template: ge-webdesign.de | Kirjaudu