Apuomena yhdistyksenä

Yhdistysten yhteisö

 

Tietoa yhdistyksestä

Apuomena ry on sitoutumaton järjestöyhteisö, johon kuuluu
55 jäsenyhdistystä. Toiminta-alueemme on Länsi-Uusimaa ja kotipaikkamme Lohja. 

Tuemme lohjalaisten arkea ja hyvinvointia, ehkäisemme syrjäytymistä, edesautamme yksityisten ihmisten ja lohjalaisten järjestöjen toimintaa sekä keskinäistä yhteistyötä. 

Yhdistyksen toimintaa ohjaa hallitus, jonka jäseniä ovat jäsenyhdistysten edustajat.

 

Apuomenan_säännöt.pdf 3,28 Mt

Historian havinaa

Apuomena ry perustettiin 31.3.1998. Perustajajäseniä oli 17. Ensimmäiset toimitilat oli Linnaistenkatu 5:ssä ja 4.11.2002 Apuomena muutti nykyisiin Suurlohjankatu 21-23 oleviin tiloihin.

Apuomenan toimintaa toteuttavat erilaiset projektit ja hankkeet. Niitä on ollut matkan varrella yhteensä 17. Ensimmäinen projekti oli Sotainvalidien Veljesliiton avustajatoimintaprojekti. Kohderyhminä olivat osaston jäseninä olleiden sotainvalidien lesket ja alle 30 % sotainvalidit. Projektiin saatiin TE-keskuksen tukea ja avustajiksi palkattiin pitkäaikaistyöttömiä. Tästä alkoi Apuomenan kehitys kohti nykyisiä toimintoja. 

Nykyisin Apuomenan jäseninä on 55 järjestöä. Apuomenan toimintoina ovat alusta lähtien olleet ruokapalvelut, kerhotoiminnat sekä Neidonkeitaan etukorttien myyminen. Apuomenan muutettua Suurlohjankadulle alkoi tilojen vuokraus ja toimistopalvelut jäsenjärjestöille. Apuomenan toiminnan kulmakivinä ovat nykyisin yhdistysten tukeminen, digineuvonta, vapaaehtoistoiminta, työllistämispalvelut ja lounas- ja kahvilapalvelut.

Apuomenan jäsenyys

Apuomena hyväksyy jäsenikseen yleishyödyllisiä ja rekisteröityjä yhdistyksiä sekä oikeustoimikelpoisia ei-kaupallisia yhteisöjä ja säätiöitä, jotka hyväksyvät yhdistyksen tarkoituksen ja toiminnan. Jäsenenä saat myös erilaisia etuja.

Yksityinen henkilö tai yritys tai yhteisö voi liittyä Apuomenan kannatusjäseneksi.

Jäsenhakemus.pdf 35,4 kt